joomla35nieuws.jpg

Joomla! 3.5 - wat is er nieuw?

Op 21 maart 2016 is een nieuwe Joomla versie uitgebracht namelijk versie 3.5. Wat kun je ervan verwachten en waar dien je rekening mee te houden?

Wat is nieuw in Joomla 3.5?

Joomla 3.5 ondersteunt PHP 7 dit geeft uw website een enorme performance boost. Hiermee wordt de laadtijd verkort met 30-50%. Daarnaast zijn er een flink aantal bugfixes doorgevoerd. Hier de release notes.

Zijn extensies geschikt voor Joomla 3.5?

De meest populaire extensies die worden gebruikt zijn getest en de meeste van hen lijkt goed te werken met de nieuwe versie. Maar de ontwikkelaars hebben nog een week om mogelijke bugs op te lossen. Daarnaast moet iedereen zelf natuurlijk nog wel zijn extensies controleren of ze volledig compatibel zijn met Joomla 3.5.

Moet ik mijn websites upgraden?

Dit is niet een security release, maar ik adviseren een ieder om vooral te upgraden vanwege prestatieverbeteringen, veiligheid en bug fixes.

Hoe upgraden naar Joomla 3.5?

Als u werkt met Joomla 3.X zal er een één klik upgrade mogelijk zijn. Anders moet u eerst migreren naar Joomla 3.X. Vergeet niet om een back-up voorafgaand aan de upgrade. U kunt hiervoor ook de Joomla Update handleiding checken.