unieke-bricks-webwinkel-productpagina.jpg

Nieuwe LEGO webwinkel: UniekeBricks.nl

Het was tijd voor iets nieuws. Een nieuw project, een nieuwe uitdaging. Dus waarom niet iets doen waar iedereen, maar ook wijzelf plezier aan beleven? Wat dat dan is? LEGO! Dat is al decennia lang het favoriete speelgoed van veel kinderen en volwassenen. En bij ons is dat niet anders. Al jaren beleven we er alleen en met onze kinderen plezier aan. Maar daarnaast bouwen we zelf voor klanten regelmatig webwinkels. Is het dank niet leuk om nu eens iets voor onszelf te maken, was onze gedachte.

En zo ontstond het idee om een LEGO webwinkel op te starten, namelijk uniekebricks.nl.

Bij klanten merk je vaak al wel hoeveel tijd alle rompslom rondom de webwinkel kost. In ons geval was dat niet anders. We moesten veel regelen, zoals het bouwen van de webshop zelf, het maken van de databestanden van producten, het bewerken van de productfoto's en het maken van visuals voor de website. En daarmee hadden we pas een fractie afgedekt. Om in de webshop betalingen te maken moesten we ons ook bij betalingsproviders aanmelden. Daarnaast wilden we natuurlijk graag een webwinkelkeurmerk, dus hebben we onze site laten keuren door webwinkelkeur. Ook dat ging gelukkig goed.

Maar toen we ons afvroegen; waarom zouden mensen bij ons kopen, terwijl wij niet met alles de goedkoopste kunnen zijn, toen bedachten we, dat we waarde moesten toevoegen. En die toegevoegde waarde zien we eigenlijk in 3 dingen:

  1. Service; als mensen op zoek zijn naar bepaalde sets (nieuw of oud), dan willen we ons inzetten ze daarin te laten slagen.
  2. Added value; we denken dat het leuk is als elke klant een leuke goodie krijgt bij elke aankoop. Geen restricties, geen limieten, elke bestelling is ons iets waard. En die waarde vertaalt zich in een gratis minifigure (= LEGO poppetje) of gratis polybag (zakje LEGO steentjes).
  3. More added value; bij veel webwinkels is het laten inpakken van een cadeautje iets waarvoor moet worden bij betaald. Dat terwijl de reguliere stenen winkels dit wel altijd deden. Wij denken dat het voor speelgoed enorme waarde toevoegt als je het leuk inpakt. Daarom hebben we ons eigen inpakpapier ontworpen en kunnen mensen het bij elk product dat ze bestellen kiezen als gratis optie. We geven ze zelfs de mogelijkheid om de reden voor het cadeautje te vermelden.

Al met al dus een aantal punten, waarmee we hopelijk onze doelgroep gaan bereiken.

Dat gaan we trouwens doen via Google (Ads en Shopping) en verschillende sociale netwerken, zoals Facebook (shopping) en Instagram. To be continued dus!

pakketje unieke bricks